Radio 2

Leuvense handelaars reageren gemengd op WK wielrennen: "Slechts één zaak moet verplicht sluiten"

De lokale handelaars reageren gemengd op de komst van het WK wielrennen in Leuven nu donderdag tot en met zondag. Sommigen zijn blij met de vele nieuwe bezoekers die zullen  langskomen, anderen kunnen niet anders dan sluiten omdat hun vast cliënteel niet in de stad geraakt zonder auto. 

Vanaf donderdag 23 tot en met zondag 26 september gaat de binnenstad van Leuven grotendeels op slot voor het autoverkeer. De stad houdt de straten vrij voor het WK wielrennen en de vele bezoekers die komen kijken. Dat heeft ook een grote impact op de handelaars in de stad. Dat vertelt Tine Vandeweerd van handelsvereniging Liefst Leuven: "We zijn heel blij dat er na corona zo'n groot evenement als het WK kan plaatsvinden en dat we honderdduizenden mensen mogen ontvangen. Al brengt dat ook wat onzekerheid met zich mee over de bereikbaarheid van sommige van onze handelaars en horeca-uitbaters.  We proberen hen daarom zo goed mogelijk te informeren."

Enkel frituur Parkpoort moet dicht, zij staan vlakbij de finish.

Tine Vandeweerd, handelsvereniging Liefst Leuven

Afhankelijk van het type zaak is de ene uitbater erg blij, de andere wat minder gaat Vandeweerd verder. "Voor de ene is het een opportuniteit, voor de andere een belemmering. Als je een publiek bedient dat slecht te been is en de auto neemt, zal je wat minder blij zijn. Voor anderen is dat grote publiek net een troef om onze mooie stad te tonen, en te hopen dat ze volgend jaar terugkomen." 

Sowieso moet geen enkele zaak verplicht sluiten. "Enkel frituur Parkpoort moet dicht. Zij zitten aan de finish dus dat kan niet anders. Maar de stad Leuven heeft de zaak afgehuurd omdat de uitbaters onmogelijk zouden kunnen openen." 

Frituur Parkpoort staat aan de finish van het WK en moet dicht (Google maps)

Meest gelezen