Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Doorbraak in zoektocht naar vermist koppel in Verenigde Staten? Politie vindt lichaam van jonge vrouw

In de zoektocht naar de verdwijning van een jong koppel in de Verenigde Staten heeft de politie het lichaam van een jonge vrouw teruggevonden. Meer dan waarschijnlijk gaat het om Gabrielle Petito (22). Ze was al enkele maanden samen met haar verloofde Brian Laundrie (23) op rondreis door de VS. Een week geleden werd ze als vermist opgegeven. Brian Laundrie bleek al sinds begin september thuis, maar wilde niet met de politie spreken en is nu zelf vermist. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de speurders lijken er wel van uit te gaan dat het om Petito gaat.

Het is een zaak die veel Amerikanen al een week lang in de greep houdt: de verdwijning van de jonge Gabrielle "Gabby" Petito, die samen met haar verloofde Brian Laundrie enkele maanden geleden op roadtrip door de nationale parken van de Verenigde Staten vertrokken was. Het jonge koppel uit North Port, in Florida, deelde hun avonturen in geuren en kleuren op sociale media, Gabby zelf was ook heel actief op sociale media.

Op 11 september gaf de familie van Gabby haar op als vermist omdat ze al twee weken geleden niks meer van haar gehoord hadden. De politie stelde vast dat Brian al op 1 september was teruggekeerd naar hun huis in North Port, dat het koppel deelde met de ouders van Brian. Hij en zijn familie wilden de politie echter niet te woord staan over de verdwijning van Gabby. Vrijdagavond nam Brians familie voor het eerst zelf contact op met de speurders, omdat ze hem naar eigen zeggen sinds 14 september niet meer gezien hadden.

De laatste keer dat Gabby's familie met haar sprak, was op 24 augustus. De jonge vrouw vertelde toen aan haar moeder dat ze onderweg waren naar het nationaal park Grand Teton in de noordwestelijke staat Wyoming. Ook daar voerde de politie dus onderzoek. De speurders hebben nu laten weten dat er in het nationaal park een lichaam van een jonge vrouw gevonden is dat voldoet aan de beschrijving van Gabby Petito.

100 procent zekerheid is er nog niet. "Er zijn overeenkomsten gevonden, maar de medische en juridische identificatie moet nog formeel gebeuren", zei speurder Charles Jones van de federale politiedienst FBI, die ook bij het onderzoek betrokken is. "Haar familie is wel op de hoogte gebracht. Het is een ongelofelijk moeilijke tijd voor haar familie en vrienden."

Het lichaam zou zijn teruggevonden in een afgelegen gebied van het Bridger-Teton National Forest, in de buurt van een kampeerzone die de speurders aangeduid hadden als zoekgebied. Over de omstandigheden waarin het lichaam teruggevonden is, is niets bekend. Ook over de doodsoorzaak is nog niets gezegd.

Bekijk de getuigenissen van Petito's volgers tijdens een wake voor haar:

Videospeler inladen...

Waar is Gabby's verloofde?

Waar Brian Laundrie zich intussen bevindt, is niet duidelijk. Afgelopen weekend hielden politiediensten een zoekactie in Carlton Reserve, een natuurgebied in Florida, maar zonder resultaat.

De vele volgers van het koppel op sociale media, maar ook veel andere Amerikanen, volgen de zaak op de voet. Het stilzwijgen van Laundrie en van zijn familie veroorzaakt veel onbegrip. "Wij begrijpen de frustratie, wij zijn ook gefrustreerd", zei de politie van North Port zaterdag. "Zes dagen lang hebben de FBI en wij geargumenteerd bij Laundrie en zijn familie om met ons te spreken. Pas gisteren nam de familie met ons contact op."

De familie van Gabby Petito zegt dat Brian Laundrie niet vermist is, maar zich gewoon schuilhoudt. Wat er precies gebeurd is, blijft een raadsel.

Enkele dagen geleden gaf de politie van een stadje in Utah nog beelden vrij van een interventie bij het koppel. Daaruit bleek dat er een ruzie was geweest, maar geen van de twee wilde een klacht indienen en het koppel kon doorreizen. Bekijk de bodycam-beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen