Man die overleden vriendin wilde laten opdraaien voor ongeval in Drongen naar politierechtbank doorverwezen

Een man die in Drongen, bij Gent, vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte moet voor de politierechter verschijnen. Hij reed onder invloed, had geen rijbewijs en probeerde de schuld in de schoenen te schuiven van zijn vriendin die bij het ongeval om het leven kwam. 

De 30-jarige man, die op 24 september 2020 in Drongen het ongeval veroorzaakte waarbij zijn Tieltse vriendin om het leven kwam, zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden. Dat heeft de raadkamer beslist. De man probeerde kort na het ongeval de politie te overtuigen dat niet hij, maar wel zijn overleden vriendin achter het stuur zat.

Die bewuste dag waren de man en zijn 25-jarige vriendin 's morgensvroeg op de baan. Rond 5 uur ging het echter mis in de Noordhoutstraat in Drongen. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen, botste er vol tegen enkele bomen en een verlichtingspaal en belandde in de gracht. De jonge vrouw werd uit de wagen geslingerd en overleed ter plaatse.

Man gaf overleden vriendin de schuld

Kort na het ongeval probeerde de man de politie te overtuigen dat niet hij, maar wel zijn overleden vriendin achter het stuur zat. De reden? De man had geen geldig rijbewijs en was onder invloed van alcohol en drugs. Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige van het parket bleek dat de man wel degelijk achter het stuur zat en te snel reed. De onderzoekrechter hield hem aan voor onopzettelijke doding en de chauffeur bleef tot april in de gevangenis.

Vandaag besliste de raadkamer dat hij wordt doorverwezen voor onopzettelijke doding, overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol en drugs en rijden zonder rijbewijs naar de politierechtbank. De familie van het slachtoffer hoopte dat hij voor de gewone correctionele rechtbank zou terechtstaan. Vermoedelijk zal hij zich binnen een drietal maanden moeten verantwoorden.

Meest gelezen