radio 2

Studenten aan UCLL starten nieuw  academiejaar in de botsauto's

Weer een ietwat gewoon academiejaar, waar iedereen weer op de campus les kan volgen: ook de studenten aan de UCLL in Hasselt, Diepenbeek en Genk kijken ernaar uit.  De hogeschool haalde er bij de start vandaag botsauto's bij om de studenten meteen wat vertier te bezorgen. 

In Diepenbeek heeft de UCLL een stukje kermis op de campus binnengehaald om het academiejaar goed in te zetten. Geen oliebollen of frieten op deze kermis, maar wel botsauto's om het vakantiegevoel te verlengen en tevens om het jaar goed af te trappen. Er staan ook picknicktafels en een tap waar voortdurend pintjes getapt worden.

Na ruim anderhalf jaar corona hopen de studenten op een gewoon jaar. "We hebben totnogtoe nog maar een half jaar op de campus les gehad, hopelijk nu een gans jaar", horen we. En een andere student voegt meteen toe: "Het is voor het eerst in lange tijd dat we weer buiten kunnen zitten aan de campus. Dat doet deugd. Weer wat sociaal contact en mensen terugzien. Het leeft weer wat en dat is fijn. Eindelijk."

Opleidingen die dit jaar in trek zijn blijken elektro-mechanica en zorg te zijn. "Voor verpleegkunde zijn er 20 procent meer inschrijvingen, eenzelfde groei is er voor biomedische laboratoriumtechnologie", meldt directeur Marc Vandewalle van UCLL, "dat zijn de mensen die met proefbuisjes en vaccins bezig zijn." Volgens de studenten heeft het succes van de techologierichtingen onder meer te maken met de opkomst van de STEM-richtingen in het secundair onderwijs. Ook de grote vraag naar jobs in de technologie speelt volgens hen een rol. "Mensen die in deze richtingen afstuderen vinden snel een job."

Meest gelezen