Ons sociaal leven hervat: "Nooit eerder zoveel volk op Druivenfestival in Hoeilaart"

Veel volk en veel drank. Zo kunnen we het Druivenfestival van afgelopen weekend in Hoeilaart samenvatten. Voor de meeste activiteiten hadden bezoekers een covid-certificaat nodig om te bewijzen dat ze gevaccineerd zijn. Maar dat hield hen niet tegen, zo blijkt. 

Schepen voor feestelijkheden Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart) is een tevreden man. Vrijdag, zaterdag en zondag kwamen er meer bezoekers naar het Druivenfestival dan andere jaren. En hoewel ze voor verschillende activiteiten een Covid Safe Ticket nodig hadden, hield dat het volk niet tegen. "Iedereen die een certificaat kon tonen, kreeg toegang tot de pleinen en een bandje rond de pols. We zijn vaak bang geweest dat we er niet genoeg hadden. Dat betekent zo'n 10.000 per dag, en die waren altijd weg. Het was een echte een overrompeling."

Record aan drank

En ook de drank is vrjidag, zaterdag én zondag al rijkelijk gevloeid. Schepen Muyldermans: "De drankstanden hadden na twee nachten al evenveel verkocht dan andere jaren gedurende een heel weekend. We zijn dus erg tevreden."

Al heeft de schepen er zelf niet van kunnen genieten door een besmetting in de familie. Hij moet voorlopig in quarantaine blijven, en zal vandaag dus niet naar de jaarmarkt kunnen gaan, het optreden van Dana Winner en het vuurwerk. 

Meer info vind je op de website van het Druivenfestival.  

Meest gelezen