Radio 2

Oude poort uit de middeleeuwen beschadigd door tractor in Lo-Reninge

Een te hoge tractor heeft maandagochtend de Westpoort in Lo (Westhoek) beschadigd.  Er vielen brokstukken op straat en er zit een scheur in de muur van de middeleeuwse poort. De politie is op zoek naar de landbouwer, want die reed gewoon door. 

Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 10 uur toen de bestuurder van een tractor door de poort reed om richting Pollinkhove te rijden. De bovenkant van de tractor raakte daarbij de afgeschuinde bakstenen muur van de poort. Wellicht ging het om een tractor met aanhangwagen die te hoog geladen was. De chauffeur reed daarna verder. Of de chauffeur het ongeval niet opmerkte of bewust vluchtmisdrijf pleegde is niet duidelijk. 

Radio 2

Er zit een grote barst in de muur en heel wat brokstukken vielen naar beneden.  De Westpoort is een laatste overblijfsel van de oude stadsmuur uit de middeleeuwen. Er wordt bekeken of alles nog stabiel is. De politie onderzoekt nu ook wie de aanrijder is. 

Meest gelezen