Politie vindt 28.000 euro in takelwagen met foute nummerplaten, bestuurder had ook geen geldig rijbewijs

De politie heeft bij een controle in Tongeren in een takelwagen 28.000 euro gevonden. Het is niet duidelijk van waar het geld afkomstig is. Daarnaast had de auto ook foute nummerplaten, was de verzekering verlopen, had de bestuurder geen geldig rijbewijs en legde hij een positieve speekseltest af. 

De politie controleerde de takelwagen met Franse exportplaten, en er bleek eigenlijk niets in orde te zijn: de kentekenplaten hoorden niet bij het voertuig en de verzekering was verlopen. Daarnaast had de bestuurder van de wagen geen geldig rijbewijs voor een vrachtwagen en legde hij ook nog eens een positieve speekseltest af. De passagier bleek ook illegaal in het land te verblijven en moest ook nog een celstraf uitzitten.

Onverklaarbare 28.000 euro

Toen de agenten verder keken, bleek er ook een niet-gekeurde tachograafmeter in de wagen te zitten en gebruikte de bestuurder geen bestuurderskaart. Er lagen ook goederen in zonder geldig vervoersdocument. Maar de klap op de vuurpijl was het bedrag van 28.000 euro dat in het voertuig lag. De bestuurder kon niet uitleggen waar het geld vandaan komt.   

Het geld werd in beslag genomen, de takelwagen werd zelf dan maar getakeld. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken voor 15 dagen.

Meest gelezen