Ballonnen op EK Hongarije

Sint-Niklazenaar haalt brons op EK ballonvaren in Hongarije

David Spildooren is derde geworden op het EK ballonvaren in Hongarije. De wedstrijd moest vroegtijdig stopgezet worden omdat het weer te slecht was. Er namen 81 ballonvaarders deel, 4 van hen waren Belgen uit Sint-Niklaas. Een Zwitser heeft het EK gewonnen. 

David Spildooren was niet aan zijn eerste Europees Kampioenschap toe. Zijn laatste score op een EK was een zevende plaats. "Dus ik hoopte wel beter te scoren, maar dat is natuurlijk niet evident. Eens we aan het vliegen waren is alles vrij vlot verlopen."

Ieder land stuurt zijn beste piloten. Derde worden is voor mij een unieke prestatie

David Spildooren

David is terecht trots op zijn bronzen plaats. "Ieder land stuurt zijn beste piloten, en van de 81 ballons derde worden, is voor mij een unieke prestatie. De reacties waren bijzonder tof en positief." 

Beluister hier het gesprek op Radio2 in Start Je Dag

Belgen hielpen elkaar

De Belgen hebben elkaar gesteund tijdens de vaart legt David uit. "We hebben elkaar geholpen en goed samengewerkt, dat is belangrijk. Het is wel individueel, maar hoe meer wind je kan doorgeven hoe meer tactieken je samen kan bespreken, hoe beter en hoe sterker je samen staat." Die bronzen medaille maakt dat België volgende keer weer kan deelnemen. " Normaal is het EK weer over 2 jaar, we kunnen dan met 6 teams gaan."

Ook medaille voor Wim

De Wase ballonvaarders dachten in Hongarije ook aan hun overleden collega Wim Verstraeten. Hij maakte de ballonvaart groot en populair. "We gingen ook naar daar met het idee om een goed resultaat te vliegen voor Wim Verstraeten. Het podium is ook zeker ook voor hem."

David Spildooren links

Meest gelezen