Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen zoekt extra vrijwilligers: “Nood aan luisterend oor blijft na corona groot”

Tele-Onthaal zoekt extra mensen die telefonische oproepen en chatberichten willen beantwoorden van mensen die een luisterend oor nodig hebben. In Oost-Vlaanderen zijn 140 vrijwilligers actief, maar de nood aan extra krachten blijft ook na de coronacrisis groot. 

Al meer dan 30 jaar staan vrijwilligers van Tele-Onthaal mensen te woord die het om verschillende redenen moeilijk hebben. De gesprekken zijn anoniem, de vrijwilligers worden opgeleid om met kwetsbare mensen om te gaan. De voorbije maanden is de nood aan een luisterend oor toegenomen. De coronacrisis zorgde ervoor dat meer mensen eenzaam waren, er was meer angst en sommige thuissituaties werden extra precair door de lockdown. 

Vorig jaar kregen we in Oost-Vlaanderen zo’n 30.000 oproepen, dat zijn er 80 per dag

Laure Reyntjens, Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen

Nu de crisis weg lijkt te ebben, blijft Tele-Onthaal veel oproepen krijgen.  De organisatie zoekt daarom extra mensen, bovenop de 140 krachten die er nu al zijn. “Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe meer mensen we ook kunnen helpen via chat of aan de telefoon. We hopen dit najaar al zeker 20 nieuwe mensen te kunnen opleiden”, verklaart Laure Reyntjens van Tele-Onthaal. 

Sommige mensen hebben, door corona, de weg gevonden en blijven ons contacteren als het moeilijk gaat

Laure Reyntjens, Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen

Jonge mensen hebben via de chat Tele-Onthaal leren kennen en zetten nu ook makkelijker de stap. “Corona heeft alles scherper gesteld maar we merken dat de nood groot blijft nu de crisis voorbij ljikt.” Kandidaat-vrijwilligers kunnen zich melden op de website van Tele-Onthaal

Als je met vragen of donkere gedachten zit kan je altijd terecht op het nummer 106, of op tele-onthaal.be.

Meest gelezen