Verdachte van dodelijk verkeersongeval in Marke geeft zichzelf aan, de Fransman van 18 had geen geldig rijbewijs

Een 18-jarige Fransman is zichzelf gisterennamiddag gaan aangeven na het dodelijke verkeersongeval in Marke van afgelopen weekend. De jongeman blijkt geen geldig rijbewijs te hebben. Bij het ongeval zaterdagochtend kwam één persoon om het leven. Een andere raakte zwaargewond.  

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend rond kwart voor tien langs de E17 ter hoogte van het Shell-tankstation in Marke, bij Kortrijk. Een Franse wagen reed niet rechtdoor op de snelweg, maar nam ook de afslag naar de snelwegparking niet. Het voertuig reed frontaal in op het betonblok aan de splitsing. De wagen is verschillende keren over de kop gegaan en daarna in de struiken beland naast de snelweg. 

Van de drie inzittenden in het voertuig overleefde één persoon de klap niet. Een andere passagier raakte zwaargewond. De derde inzittende vluchtte weg, maar gaf zichzelf gisteren aan bij de Franse politiediensten in Lens. De man van 18 heeft geen geldig rijbewijs. 

De verdachte werd door de Franse politie gearresteerd. Het parket van Kortrijk vorderde een onderzoeksrechter en vraagt hem om een Europees aanhoudingsbevel uit te vaardigen.  

Meest gelezen