Radio 2

4 Bruggelingen kloppen het wereldrecord padel met 7 minuten 

In Brugge hebben 10 vrienden van Padelclub Azalea het wereldrecord padellen verbroken. Padel is een populaire buitensport, die het midden houdt tussen tennis en squash. Door 26 uur en 10 minuten lang te spelen, overtroffen ze het vorige record met 7 minuten.

Kevin Caestecker, Christophe Meulebrouck, Pieter Cools en Frederik Boi startten zaterdag aan hun poging om het wereldrecord padel te verbreken. De opbrengst van de wereldrecordpoging ging naar het goede doel. Via sponsoring en een groot evenement afgelopen weekend zamelden ze 22.500 euro in. Een deel van dat bedrag zullen ze schenken aan de Foundation Fara Demeyer, voor de dochter van één van de leden van de padelclub die leukemie heeft. Een ander deel ervan gaat naar SuperKrachtig Lekker van de vzw Kinderkankerfonds. Die organisatie voorziet vers en lekker eten voor kinderen met kanker in het UZ Gent.

Een aanslag op je lichaam

Per gepadeld uur, kregen de spelers 5 minuten pauze. Die konden ze opsparen. Ze speelden telkens 4 uur aan een stuk en namen dan 20 minuten pauze om even op adem te komen.

“Ik dacht dat het de ideale omstandigheden waren”, vertelt Christophe Meulebrouck, één van de padelspelers, “maar het was toch wat warmer dan verwacht. Die eerste uren in de volle zon hebben me wel wat doodgedaan en dan moet je de nacht door. Die bracht afkoeling en dat was aangenaam, maar toen de zon terug opkwam, begon de temperatuur terug te stijgen. Het is een aanslag op je lichaam: je onderrug, schouders, benen, kuiten, het ziet allemaal af”. Maar eens het doel behaald, was dat lijden snel vergeten.

Meest gelezen