Pierre Van Damme vaccineert Antwerpse tiener in Spoor Oost

Antwerpen krikt vaccinatiecijfers jongeren op: 7 op de 10 kregen al minstens 1 prik

7 op de 10 Antwerpse jongeren tussen de 12 en 17 kreeg al één coronaprik. Dat meldt het kabinet van bevoegd schepen Els Van Doesburg (N-VA). Daarmee hinkt Antwerpen nog steeds achterop in Vlaanderen. "Toch is dit goed nieuws. Na de zomervakantie zaten we op amper 55%. De mobiele vaccinatieteams renderen", zegt Van Doesburg op Radio 2 Antwerpen.

Steeds meer Antwerpse jongeren laten zich vaccineren tegen corona. 7 op de 10 twaalf- tot zeventienjarigen kreeg al één prik. Net na de zomervakantie zat de vaccinatiegraad in die leeftijdscategorie in Antwerpen op amper 55%. "Veel jongeren waren in juli en augustus op vakantie of op kamp. Anderen twijfelden nog omdat ze niet meteen tot de grootste risicogroep behoorden. Om al die redenen hebben we ingezet op mobiele vaccinatieteams in meer dan 70 scholen. We zijn ook aanwezig in de wijken met pop-upteams en dat lijkt te werken", zegt schepen voor gezondheidszorg Els Van Doesburg (N-VA).

Minder vaccins in Borgerhout

Het verschil tussen de Antwerpse districten is echter groot. In het historische centrum liet 8 op de 10 middelbare scholieren al één prik zetten. In Borgerhout zit dat cijfer op slechts 6 op de 10. "Sommige scholen blijven kwetsbaarder. We blijven daar sensibiliseren en langsgaan. De mobiele teams zullen in de school ook de tweede prik zetten bij al die jongeren", zegt Van Doesburg.

Ondanks de sprint in de eerste septemberweken blijft Antwerpen achterop hinken in vergelijking met de rest van Vlaanderen. Daar kreeg al 83% van de jongeren tussen 12 en 17 een eerste coronavaccin. 

Meest gelezen