BELUISTER Verkeersexpert Hajo Beeckman over de nieuwe fase van aanslepende werken Gentse Sint-Pietersstation

Vandaag start de tweede fase van de werken aan het Sint-Pietersstation in Gent. De werf heeft 2 jaar helemaal stilgelegen. Perrons 7 tot en met 1 worden er nu aangepakt en dat gebeurt op een andere manier dan de perrons die eerder aan de beurt kwamen. VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman legt uit hoe dat komt.  

De vernieuwingswerken aan het Gentse Sint-Pietersstation begonnen meer dan 10 jaar geleden en gaan vandaag een tweede fase in. De perrons die er nog niet vernieuwd werden, worden er vanaf nu onder handen genomen. Dat zal enkele jaren duren. Het station is al jaren een bouwwerf en niet alles is er helemaal verlopen als gepland. De werken hebben zelfs 2 jaar stilgelegen. Gent-Sint-Pieters is het drukste station van Vlaanderen, er passeren elke dag zo'n 55.000 mensen. Zij zullen opnieuw lichte hinder ondervinden van de werken. VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman legt uit wat er intussen allemaal gebeurd is. 

Meest gelezen