Dave Jacobs uit Niel is Belgisch kampioen biertappen

Dave Jacobs van Café Sportif in Niel heeft gisteren het BK Biertappen in Leuven gewonnen. Tijdens het kampioenschap moesten de kandidaten de perfecte pint tappen. "Dat is echt niet zo gemakkelijk als het lijkt", vertelt Jacobs op Radio 2 Antwerpen.

De kersvers kampioen moet nog een beetje bekomen van een bewogen avond. "Ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen. Maar nu ik zo alle berichtjes heb gelezen op mijn telefoon, begint het toch stilletjes aan door te dringen dat ik belgisch kampioen ben", zegt Dave. De opdracht bestond eruit om drie keer de perfecte pint te tappen. "Dat is niet zo simpel. Het is een ritueel dat bestaat uit 9 belangrijke stappen. Het lijkt echt makkelijker dan het is".

Naast de titel van belgisch kampioen heeft Dave ook een mooie prijs gewonnen. "Ik heb een grote beker gekregen om bier uit te drinken en ik krijg ook tien gratis vaten bier. Dus dat wordt zeker een feestje", klinkt het nog.

Pintje tappen? De kersverse Belgische kampioen toont hoe dat moet

Videospeler inladen...

Meest gelezen