Dave uit Niel uitgeroepen tot beste biertapper van België

Dave Jacobs van Café Sportif uit Niel bij Boom is door de Leuvense brouwerij AbInbev bekroond tot beste biertapper van België. Om die titel te winnen, moesten kandidaten van de wedstrijd allerlei proeven afleggen, zoals het afwassen van glazen, een pintje tappen en omgaan met de klanten. Met de wedstrijd wilde de organisatie de horeca moed geven na de moeilijke coronaperiode. 

Wie graag bier drinkt, weet maar al te goed hoe belangrijk het is dat een pint goed getapt is. "Daarom is het van groot belang dat wanneer mensen bier van het vat drinken dat die pint goed getapt is en correct geserveerd wordt", legt Pieter Anciaux van AbInbev uit, de brouwerij achter het Leuvense biermerkt Stella Artois. De brouwerij organiseert de wedstrijd om dat belang extra in de kijker plaatsen, maar ook om de de horeca een hart onder de riem te steken na een moeilijke coronaperiode. 

Negen stappen voor de perfecte pint

"Er waren honderden kandidaten voor de titel 'beste biertapper van België', waarvan er acht in de finale zijn geraakt", vertelt Anciaux. Die acht finalisten moesten het proces achter het tappen van de perfecte pint helemaal onder de knie hebben. "Er zijn negen stappen: van hoe je de glazen moet wassen naar hoe je de pint moet tappen tot wat je na het tappen moet doen en hoe je met de klant moet omgaan."

Uiteindelijk besliste een twaalfkoppige jury dat Dave Jacobs uit Niel de beste biertapper van België is. "Dat ik de beste pint van België kan tappen, dat betekent heel veel voor mij. Ik kan nu niet anders dan een groot feest te geven waar iedereen een perfecte getapte Stella kan komen drinken!"

Pintje tappen? Kersvers Belgisch kampioen Dave toont hoe dat moet

Videospeler inladen...

Meest gelezen