1.400 mensen uit regio Kortenberg, Herent en Bertem krijgen extra coronaprik

In vaccinatiecentrum Colomba krijgen 1.400 mensen een extra coronaprik. Het gaat om personen ouder dan 12 jaar die risicopatiënt zijn. Zij kunnen dus hun tweede of derde vaccinatie gaan halen, afhankelijk van welk vaccin ze eerder kregen. 

"In onze regio gaat het ruw geschat om 1.400 inwoners", vertelt Burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). "Het gaat om hiv-patiënten, chemopatiënten, nierdialysepatiënten, mensen die orgaantransplantaties gehad hebben en mensen met een immuunstoornis." 

Die personen krijgen een tweede of een derde coronaprik, afhankelijk van het vaccin dat ze eerder kregen. Die extra prikken worden nog tot 15 oktober gezet. Daarna zal het vaccinatiecentrum nog slechts eenmaal per maand open zijn om nieuwe twaalfjarigen de kans te geven het coronavaccin te laten zetten.

Meest gelezen