Van links naar rechts: Nona Hendryx, Patti LaBelle en Sarah Dash

Zangeres Sarah Dash bekend van Labelle-hit "Lady marmalade" overleden

De Amerikaanse zangeres Sarah Dash (76) is overleden. Ze was een van de drie leden van het R&B-trio Labelle dat vooral bekend is voor hun hit "Lady marmalade" uit 1974. De precieze doodsoorzaak is niet bekend gemaakt, maar het overlijden was onverwacht.

Sarah Dash werd in 1945 geboren en stichtte samen met Patti Labelle, Nona Hendryx en Cindy Birdsong the Bluebelles. Het kwartet scoorde begin jaren 60 met "I sold my heart to the junkman" een bescheiden hit in de Verenigde Staten.

Eind jaren 60 vertrok Birdsong om lid te worden van the Supremes waar ze scoorde met nummers als "You can't hurry love" en "Stop in the name of love". Na dat vertrek hernoemden Labelle, Hendryx en Dash de groep Labelle en timmerden langzaam aan een carrière als R&B-trio.

Pas halfweg jaren 70 scoren ze met deze "Lady marmalade" een wereldhit:

Videospeler inladen...

Het nummer "Lady marmelade" wordt begin jaren 2000 trouwens opnieuw een grote hit nadat het door Christina Aguilera, Lil'Kim, Mya en Pink wordt ingeblikt voor de soundtrack van de musicalfilm "Moulin rouge" van Baz Luhrmann.

Snel na het succes van het album "Nightbirds" met daarop "Lady marmalade", volgen nog twee albums die minder potten breken. Het duurt uiteindelijk tot 2008 voor ze met "Back to now" nog een nieuwe plaat uitbrengen.

Tussendoor waagt Dash zich aan solowerk: vier soloalbums en ze zingt mee met onder meer Nile Rodgers, Keith Richards en the Rolling Stones. Ze wordt ook het gezicht van verschillende goede doelen en zette zich dit jaar nog in om de coronavaccinatiegraad in de VS op te krikken.

Onverwachts overlijden

Dash is onverwacht overleden. Zaterdag nog stond ze samen met Patti Labelle op het podium. "Sarah Dash was een ontzettend getalenteerde, mooie en een liefdevolle ziel die mijn leven en het leven van vele anderen geraakt heeft", schrijft Labelle op Instagram. "Haar geest en wat ze de wereld gegeven heeft, blijft voort leven."

Meest gelezen