PIVA ANTWERPEN

Hotelschool PIVA moet leerlingen weigeren: "In derde middelbaar krijgen we te veel instroom"

Steeds meer leerlingen in het secundair kiezen voor een horeca-opleiding. De hotel- en bakkersschool PIVA in Antwerpen moet zelfs leerlingen weigeren. "Vooral in het derde en vijfde middelbaar krijgen we erg veel zij-instromers. Onze keukens zitten nu al vol", vertelt directeur Toon Veelaert op Radio 2 Antwerpen. 

De Antwerpse secundaire school PIVA verwelkomt dit schooljaar 59 extra leerlingen. Een stijging van 7,7 procentpunt en dat brengt het totale aantal op 827 scholieren. "De jongeren zitten mooi verspreid over onze bakkers-, slagers- en hotelopleidingen", vertelt directeur Toon Veelaert op Radio 2 Antwerpen.  Horeca-opleidingen doen het dit schooljaar erg goed. Zelfs te goed voor PIVA, de school moet ook leerlingen weigeren.

Keukens te klein

"In het derde en vijfde middelbaar krijgen we heel veel instroom uit andere scholen. Het gaat om jongeren die van school en richting willen veranderen. De bakkersopleiding is populair, maar dat geldt voor alles wat met restaurant en keuken te maken heeft. De meeste nieuwe leerlingen moeten we dus weigeren. De klassen en oefenkeukens zijn volledig benut met onze eigen leerlingen die uit de lagere graden doorstromen", zegt Veelaert. 

In PIVA in Antwerpen zijn de klaslokalen en oefenkeukens volledig bezet, en dus kunnen er geen leerlingen meer bij:

Videospeler inladen...

Meest gelezen