Hotelschool Ter Groene Poorte merkt grote populariteit van horeca-opleidingen

Er zijn dit jaar opvallend meer leerlingen in de hotelscholen. Dat blijkt uit een bevraging van vormingsorganisatie Horeca Forma. De leerlingenaantallen stijgen met gemiddeld 10 procent. Sommige scholen moeten nu zelfs leerlingen weigeren. Zo ver is het in Ter Groene Poorte in Brugge nog niet, maar Daan Vanslembrouck van de hotelschool ziet de stijgende trend ook in Brugge. 

“In denk dat de perceptie rond voedingsberoepen tijdens corona een rol speelt. We hebben allemaal gezien dat de bakker en de slager het goed deden en dat de chef zichzelf heruitvond door met take-away te werken. Er is een besef gekomen dat er een mooie toekomst kan liggen in een voedingsberoep”, verklaart Daan Vanslembrouck het succes. 

Knelpuntberoepen

Er zijn intussen ook veel vacatures in de horeca, omdat veel werknemers de sector verlaten hebben tijdens de coronasluiting. “We moeten nog eventjes afwachten of die trend zich ook de komende jaren voortzet en we de knelpuntberoepen in de markt kunnen invullen. Hoe je het ook draait of keert, voedingsberoepen zijn knelpuntberoepen. Maar bakker, slager of kok. We hebben ze wel allemaal nodig”, aldus Vanslembrouck .

Meest gelezen