Inboedel Boekenbeurs onder de hamer: "450 lopende meter boekenkasten te koop"

Het Stabroekse veilinghuis Hammertime veilt vandaag de inboedel van de failliete Antwerpse Boekenbeurs. "We hebben 16 paletten vol promomateriaal, tientallen laptops, koffie-apparaten én 450 lopende meter boekenkasten", zegt veilingmeester Steven Teughels op Radio 2 Antwerpen.

De inboedel van de failliete Antwerpse Boekenbeurs gaat vandaag onder de hamer. "Geïnteresseerden kunnen tot 5 oktober online bieden op drie grote loten", vertelt Steven Teughels van het Stabroekse veilinghuis Hammertime. "Het grootste lot is een immense hoeveelheid houten boekenkasten. Het gaat om 440 stuks van ongeveer een meter breed en 2,5m hoog. Dat is bijna 450 lopende meter aan boekenkasten, inclusief gesloten onderkastje en lichtarmatuur." 

Dit is een uitgelezen kans voor wie toch nog plannen heeft om de Boekenbeurs verder te zetten

Steven Teughels, Hammertime

16 paletten vol draagtassen

Slecht nieuws voor nostalgici die hopen op een stukje boekenbeurs in eigen salon: de boekenkasten worden allemaal samen geveild. "We mikken op grote steden of verenigingen. Voor hen is dit een uitgelezen kans. De instelprijs is amper 500 euro, nog geen honderdste van de eigenlijke waarde", zegt Teughels. Naast de boekenrekken worden er ook 16 paletten promomateriaal geveild, voornamelijk draagtassen. Een laatste lot waar je op kan bieden, bestaat uit tientallen laptops, IT-materiaal en koffiemachines.

Meest gelezen