Man van 87 uit Oostrozebeke brengt vrouw om: "Paar was al langer vereenzaamd"

In het dorp De Ginste in Oostrozebeke heeft een man van 87 zijn vrouw omgebracht met een hamer. Het was zijn broer die de vrouw vond toen hij gisterenmiddag langs ging met boodschappen. Hij belde de hulpdiensten. De verdachte is meegenomen voor verhoor.

Er is voorlopig nog niet veel bekend over de moord. Feit is dat het paar, 2 gepensioneerde antiquairs, erg teruggetrokken leefde in hun villa in de Molstenstraat. Naar het schijnt waren ze bang om ooit overvallen te worden en kwamen ze zelden buiten. Er kwam ook weinig volk bij hen langs. Hun woonkamer gebruikten ze amper, ze woonden vooral in de achterkeuken. Doordat ze constant zo dicht op elkaar leefden was er wel vaker ruzie. Vermoedelijk is één van die ruzies uit de hand gelopen.

Grondig gerechtelijk onderzoek

Het was de broer van de man die gisteren de hulpdiensten verwittigde. Hij was rond 13u langs geweest met boodschappen en had zijn schoonzus gevonden in een plas bloed. Toen de ambulance aankwam leefde de vrouw nog, maar ze was zeer zwaar gewond en stierf uiteindelijk aan haar verwondingen. 

De man van 87 is opgepakt voor verhoor. Er is ook tot 's nachts nog onderzoek gevoerd in het huis. Zowel het labo van de gerechtelijke politie als de onderzoeksrechter en een wetsdokter kwamen langs.

Meest gelezen