Al meer doden in VS door COVID-19 dan door Spaanse griep 100 jaar geleden

COVID-19 heeft nu al meer Amerikanen gedood dan de Spaanse griep in 1918-19. Dat blijkt uit gegevens van de Johns Hopkins-universiteit, een vooraanstaande autoriteit op dit gebied.

In de Verenigde Staten zijn volgens de meest recente telling van het instituut (maandagmiddag) meer dan 675.700 mensen die besmet raakten met het nieuwe coronavirus gestorven. Volgens historici en de Amerikaanse gezondheidsdienst kostte de Spaanse griep wereldwijd aan ten minste 50 miljoen mensen het leven, onder wie 675.000 in de VS.

De Spaanse griep is daarmee, althans in absolute termen, niet langer de zwaarste pandemie in de recente geschiedenis van de VS. Maar in tegenstelling tot COVID-19 richtte deze pandemie een grote ravage aan in leeftijdsgroepen die geacht worden gezond te zijn, onder wie mensen tussen de 20 en 40 jaar en kinderen jonger dan 5.

Meest gelezen