Tom Heyvaert legt de eed af als schepen in Meise
Radio 2

Meise heeft nieuw gemeentebestuur na goedkeuring motie van wantrouwen

De gemeente Meise heeft een nieuw gemeentebestuur. Via de intussen bekende constructieve motie van wantrouwen is de samenstelling van de coalitie gewijzigd. Voortaan gaat N-VA samen met de lijst LB+. De gewezen coalitiepartners Samen Anders en Pro Meise belanden daardoor op de oppositiebanken.

Een druk bijgewoonde gemeenteraad in Meise gisterenavond, want daar stond de aangekondigde coalitiewissel op de agenda. Eerder deze maand viel de coalitie tussen N-VA, Pro Meise en Samen Anders uit elkaar. Uiteenlopende visies lagen aan de basis van de breuk. N-VA gaat nu verder met de lijst LB+. Gerda Van den Brande (N-VA) blijft burgemeester. Raadsleden Tom Heyvaert (LB +), Jorn Lathouwers (LB +) en Ruben Algaba (LB+) legden de eed af als schepenen, net als eerste schepen Jonathan De Valck (N-VA) en Ann Van den Broeck (N-VA).

Ik voel me oneerlijk behandeld, maar zal nu keihard en positief oppositie voeren
Roel Anciaux, ex-schepen Meise

Door de coalitiewissel belanden schepenen Erwin De Clerck (Pro Meise), Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders, Groen) en Roel Anciaux (Samen Anders, Vooruit) op de oppositiebanken als gemeenteraadslid. “Ik voel me oneerlijk behandeld, een gevoel van spijt dat het zo ver is gekomen”, aldus ex-schepen Roel Anciaux. “We hebben zeer hard gewerkt en veel dossiers op de rails gezet. Ik voel me bezorgd voor de gemeente en het personeel. Maar er is ook strijdbaarheid. Ik ben nu weer oppositieraadslid met een hele rugzak aan dossierkennis en ik zal net zoals in het verleden, op basis van inhoud, keihard maar positief oppositie voeren.”

Het is voorlopig niet duidelijk hoe het nu verder moet met alle nog lopende dossiers. Daarover moet het nieuwe college binnenkort een standpunt innemen.

Roel Anciaux en Marie-Jeanne Thaelemans zijn niet langer schepenen in Meise
Radio 2

Meest gelezen