Facebook Gästehaus Osterthor

Nieuwe Oostenrijkse coronamaatregelen houden ski-enthousiasme niet tegen

Gisteren kondigde de Oostenrijkse regering nieuwe maatregelen aan voor het komende wintersportseizoen. De coronapas speelt een centrale rol. En daar is de toeristische sector blij mee, vertelt de Roeselaarse Kaat Hoornaert die er een gasthof uitbaat.

Skiërs zijn gewaarschuwd: enkel wie gevaccineerd, recentelijk hersteld of negatief getest is, mag de skilift in. Ze zullen ook een FFP2-masker moeten dragen in de lift en als het aantal coronapatiënten op intensieve zorg toeneemt, kunnen de regels strenger worden. 

“De regering wil kort op de bal spelen, ook omdat de toeristische sector het gevraagd heeft”, vertelt Kaat Hoornaert uit Roeselare die samen met haar man gasthof Osterthor uitbaat in Salzburgerland. “Mensen die nu willen boeken, willen ook weten waar ze aan toe zijn. Dus de mensen uit de sector moeten antwoorden kunnen geven”.

Erop gebrand om terug op de latten te staan

De strenge coronaregels lijken alvast geen rem te zullen worden op het aankomende skiseizoen. “Ik krijg elke dag aanvragen”, zegt Hoornaert. “De mensen zijn er echt wel op gebrand om terug op de latten te kunnen staan. Ze hebben het een jaartje moeten missen en de diehards willen terug de sneeuw onder hun voeten voelen. Januari en februari zijn al redelijk vol geboekt”.

Meest gelezen