Opnames nieuwe fictiereeks gestart in Antwerpse diamantbuurt met Kevin Janssens in de hoofdrol

In het Diamantkwartier in Antwerpen zijn de opnames gestart van de nieuwe serie Diamonds. Die gaat over een Joodse familie die met hun diamantbedrijf in de criminele onderwereld terechtkomen. "Het is geweldig om te zien hoe de Belgische en Israëlische teams samenwerken. Op creatief vlak spreken we allemaal dezelfde taal", zegt Atar Dekel, Hoofd drama en coproducties bij Keshet International.

Vandaag was de eerste opnamedag voor de nieuwe fictiereeks Diamonds in het Antwerpse Diamantkwartier. Kevin Janssens is één van de hoofdrolspelers en hij draaide er vandaag al zijn eerste scènes. Diamonds is een reeks die gemaakt wordt voor Eén en Netflix door productiehuis De Mensen. Ze maken de reeks samen met het internationaal gerenommeerde Keshet International uit Israël.

Naast Kevin Janssens zijn er ook nog hoofdrollen voor Ini Massez, Robbie Cleiren, Jeroen Van der Ven, Marie Vinck en Els Dottermans. Ook heel wat Israëlische acteurs zoals Dudu Fisher, Yona Elian en Mendy Cahan zullen te zien zijn in de reeks. De regie van Diamonds is in handen van de Israëlische regisseur Rotem Shamir en Vlaamse filmregisseuse Cecilia Verheyden. 

Joods familiedrama binnen de criminele wereld

Hoofdrolspeler Kevin Janssens speelt het personage Noah Wolfson. Hij keert terug naar Antwerpen nadat hij jaren geleden zijn familie en de ultraorthodoxe Joodse manier van leven achter zich had gelaten. Noah komt erachter dat zijn broer hun familiebedrijf in de problemen heeft gebracht door diamanten te verhandelen met onbetrouwbare partners. Ondanks de gespannen relatie met zijn ouders, broer en zus, probeert Noah de zaak te redden, maar tegen wil en dank wordt de familie de criminele wereld ingezogen.

We zijn vol ongeduld om de serie los te laten op de wereld en ze de Wolfson-familie te laten leren kennen

Atar Dekel, Hoofd drama en coproducties bij Keshet International

"Het is geweldig om te zien hoe de Belgische en Israëlische teams samenwerken. Op creatief vlak spreken we allemaal dezelfde taal. We zijn vol ongeduld om de serie los te laten op de wereld en ze de Wolfson-familie te laten leren kennen", zegt Atar Dekel, Hoofd drama en coproducties bij Keshet International.

Joodse wereld weinig bekend

De reeks vertelt niet alleen een spannend familieverhaal, maar toont ook de weinig bekende wereld van de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Antwerpen. Je zal de acteurs dus niet alleen Nederlands en Engels horen praten, maar ook Jiddisch. De Vlaamse cast krijgt dan ook een intense voorbereiding, onder begeleiding van specialisten uit de Joodse gemeenschap.

“Ik woon al jarenlang in Antwerpen, zelfs middenin in de wijk waar veel Joodse stadsgenoten wonen. En toch moet ik toegeven dat ik weinig weet over hun manier van leven. Het is zo’n intrigerende, mysterieuze wereld. Voor mij is het een echt geschenk dat ik dankzij deze rol helemaal ondergedompeld word in de leefwereld van mijn Joodse buren. Ik studeer hard en hoop dat ik hen niet ontgoochel met mijn Jiddisch…”, zegt hoofdrolspeler Kevin Janssens.

Meest gelezen