Archieffoto

Opnieuw geweld in Gentse Overpoort: 20-jarige man geeft agenten kopstoot en trap in het gezicht

In de Gentse Overpoortstraat is afgelopen nacht een 20-jarige man opgepakt die een agent een kopstoot had gegeven en een andere agent in het gezicht had getrapt. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. In de Overpoort kwam het vrijdagavond ook al tot rellen waarbij enkele agenten verwondingen opliepen.

Afgelopen nacht was het opnieuw raak in de Gentse uitgaansbuurt. Rond 4.45 uur merkten twee politieagenten, die wegens de recente incidenten aan het patrouilleren waren, er twee hevig discussiërende jongeren op. “Ze kwamen tussenbeide om een einde te maken aan de ruzie en om de zaken niet te laten escaleren", zegt het parket. 

Een van de jongeren was kennelijk niet gediend met de tussenkomst van de politie en keerde zich tegen de agenten:  hij werd verbaal en fysiek agressief. De agenten vroegen hem om de Overpoortstraat te verlaten. Maar enkele minuten later keerde hij al terug en ging weer naar de andere jongen toe. De politie vroeg hem nog eens om de plaats te verlaten, maar enkele minuten later stond hij er weer.

Kopstoot

Omdat de jongeman zo agressief was, hadden de twee agenten bijstand ingeroepen van collega’s. "Ze namen de verdachte bij de arm om hem mee te nemen naar de zijkant van de straat. Op dat moment gaf de verdachte een kopstoot aan een van de politieagenten”, legt het parket uit. 

De verdachte kon uiteindelijk meegenomen worden in de politiecombi, maar daar haalde hij plots uit met zijn voet en raakte hiermee een andere agent in het gezicht. “De twee agenten zijn lichtgewond en gelukkig niet arbeidsongeschikt”, zegt Annelies Verstraete van het parket van Oost-Vlaanderen aan VRT NWS.

De dader werd opgepakt en gedagvaard in snelrecht, zoals dat heet. Daarna mocht hij beschikken. Op 14 oktober zal hij zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Gent voor opzettelijke slagen en weerspannigheid. De verdachte riskeert één jaar celstraf.

Meest gelezen