Oudsbergen geeft toestemming voor optocht tegen de wolven: "Maar zonder vuur en zonder alcohol"

De politie en het gemeentebestuur van Oudsbergen geven toestemming voor een optocht tegen de wolven, vrijdagavond. Maar de voorwaarden zijn wel dat er geen fakkels aangestoken worden en dat er geen alcohol geschonken wordt. 

Eind vorige week kondigde een jonge boer uit Oudsbergen aan dat hij een fakkeltocht ging organiseren, om aan te tonen dat veel boeren en inwoners van Oudsbergen tegen de wolven zijn. Het event is omstreden, omdat het aangekondigd werd met het beeld van een brandende wolf.

Fakkels met echt vuur zijn niet toegelaten

Marco Goossens, burgemeester Oudsbergen (CD&V)

Vanmiddag hebben de politie en het gemeentebestuur van Oudsbergen overlegd met de organisatoren en gaven hen groen licht. "De organisatie neemt de nodige maatregelen om de tocht op een veilige en serene manier te laten verlopen”, zegt burgemeester Marco Goossens (CD&V). Maar er werden wel enkele voorwaarden opgelegd. “Er mag geen alcohol geserveerd worden, de bijeenkomst moet om middernacht ontbonden zijn en fakkels met echt vuur zijn niet toegelaten. De organisatie zal ter plaatse ledlampjes uitdelen, die kunnen de deelnemers na afloop mee naar huis nemen."

De burgemeester heeft begrip voor de verzuchtingen van de boeren. “Ik begrijp de ongerustheid en hun wens om die onrust op deze manier te uiten. In Oudsbergen hechten we veel belang aan participatie en stimuleren we inwoners om hun mening te uiten.”

Meest gelezen