Prikacties aan het Perrehof in Peer

Vakbonden houden prikacties om te protesteren tegen privatisering zorg: "We vrezen besparingen op personeel en dienstverlening"

Vanmiddag hebben de vakbonden in de zorg prikacties gehouden in onder meer Genk, Tessenderlo, Beringen en Peer. Ze protesteren tegen de geplande commercialisering van de zorg, onder meer in woonzorgcentra en de jeugd- en gehandicaptenzorg. De vakbonden vrezen dat bij privatisering winst op de eerste plaats zal komen, met besparingen op personeel en dienstverlening tot gevolg.

Ook aan het Perrehof in Peer voerden de personeelsleden even actie. Jacoba Schmitz was één van hen: "We voeren actie tegen het privatiseringdecreet. We vinden het geen goed idee omdat we vrezen dat er een mindere zorg zal komen. Dat bewoners meer moeten gaan betalen en de zorg zal verminderen, dat er minder personeel en middelen zullen zijn."

Chris Demulder is algemeen directeur en staat achter de prikacties van zijn personeel:  "Als openbare organisatie staan we achter deze actie, want we vinden het belangrijk dat openbare woonzorgcentra niet benadeeld gaan worden. Dit komt niet ten goede aan de openbare woonzorgcentra. Niet voor de bewoners, maar ook niet voor de zorgverleners" meent hij. 

Onduidelijkheid en onzekerheid

"Op dit ogenblik is er voor openbare woonzorgcentra geen duidelijkheid over de maatregelen die in de privé wel al zijn ingevoerd maar waarop wij als openbare woonzorgcentra nog steeds aan het wachten zijn. We zetten heel veel in op personeel, en op het maximaal mogelijke aantal dat aanwezig is op de werkvloer. En dat vinden we heel belangrijk", besluit Demulder.

Meest gelezen