Reizen naar de VS mag binnenkort terug: Antoine (90) verheugt zich op eerste ontmoeting met achterkleinkinderen

Ergens in november zullen gevaccineerde Belgen weer welkom zijn in de Verenigde Staten. De negentigjarige Antoine Keunen uit Hasselt is erg verheugd dat het opnieuw mogelijk is om over de plas te vliegen, want hij wil dolgraag zijn achterkleinkinderen eens bezoeken. 4 geannuleerde tickets heeft hij al, maar vijfde keer goede keer ... zo zullen we het spreekwoord maar interpreteren. 

Antoine is toch nog een beetje op zijn hoede, want de reeks geannuleerde tickets zit nog te vers in zijn geheugen. “Je weet toch nooit hoe de situatie zal evolueren. Het is te hopen dat het nu ook zo blijft.”

Hij heeft intussen drie achterkleinkinderen in de VS die hij nog nooit fysiek ontmoet heeft. “Wel op het scherm van een tablet, dat hebben we al vaak gedaan. Maar ik snak er toch ook naar om ze eens een echte knuffel te geven. Dat is toch nog helemaal anders.”

Drukke agenda

Vanaf november zou het in principe kunnen want dan wordt het inreisverbod opgeheven en kan je als gevaccineerde Belg weer gewoon naar de VS. Maar Antoine zal nog wat langer geduld moeten hebben door de drukke agenda van zijn kleinkinderen in de States. “Ja, het ticket is nu geboekt voor mei ’22. Dan hebben zij daar ook vakantie en dan hebben we genoeg tijd om samen te spenderen. Hopelijk is die tijd mij gegund want op negentig jaar tel je eerder in dagen dan in jaren hé. Maar het wordt de schoonste reis van mijn leven, als ik dat nog zou mogen meemaken.”

Meest gelezen