Weinig plek voor wielrenners om te plassen tijdens WK wielrennen 

Wielrenners zullen tijdens het WK wielrennen, dat start in het centrum van Antwerpen en eindigt in het centrum van Leuven, niet zomaar overal een toiletstop mogen of kunnen maken. Er wordt veel volk verwacht langs het parcours en in een stadszone plassen mag niet. De renners zullen er dus rekening mee moeten houden dat het aantal plaatsen voor een plaspauze beperkt is.

Wie van plan is om naar het WK wielrennen in Antwerpen of in Leuven te gaan kijken, zal in die steden geen schrik moeten hebben voor wielrenners die naast het parcours plassen. Hoe hoog de nood ook is, de renners mogen in stadszones geen toiletstops maken. Maar ook onderweg is de plek om te plassen beperkt, want er wordt veel volk verwacht langs het parcours.

"In Antwerpen starten we in het centrum. Daar zal dus geen plaats zijn voor de renners om hun behoefte te doen. Aan de havenkant zullen er wel wat mogelijkheden zijn, maar in de stadscentra van Antwerpen en Leuven, waar de renners eindigen, is er geen plaats om te plassen aan de kant. Daar moeten de renners rekening mee houden", vertelt parcoursbouwer Wim Van Herreweghe.

De organisatie raadt de renners aan om hun behoefte pas te doen in landelijke zones waar er minder mensen naast het parcours staan. "Ik raad de renners dus aan op voorhand niet te veel koffie te drinken!" (lacht)

Als er echt geen andere mogelijkheid is, plas je in je bidon
Wielrenner Thomas De Gendt

Wielrenner Thomas De Gendt vergelijkt het WK-parcours met dat van de Tour de France: "Ook daar staat er altijd erg veel volk langs de kant van de weg. Het is dan wachten op een plaats waar er eens 200 meter niemand staat. Je ziet dan ook dat er 50, 60 renners tegelijk gaan stoppen." Maar als ook dat niet lukt is er maar één oplossing. "Dan moet je een bidon leegkappen en daarin plassen. Je steekt die gewoon in de broek, laat het lopen in die bidon en kapt die leeg of gooit die weg. Dat is trouwens de reden waarom supporters nooit mogen drinken van een rennersbidon."

Videospeler inladen...

Meest gelezen