Sarah en Bruno

Slachtoffer en hulpverlener ontmoeten elkaar 10 jaar na de Pukkelpopstorm: "We hebben een band samen"

Tien jaar na de Pukkelpopstorm heeft slachtoffer Sarah De Schryver de verpleger ontmoet die haar de eerste zorgen toediende, nadat er een boom op haar viel. Tijdens een interview over de storm met Radio 2 Limburg vertelde Sarah dat ze de man graag wilde ontmoeten, om hem te bedanken. Die oproep kreeg gehoor en er volgde een hartelijke ontmoeting op een terrasje in Brugge.

Sarah De Schryver uit Erpe-Mere raakte zwaargewond tijdens de storm. Ze kwam onder een omgewaaide boom terecht en had geen gevoel meer in haar benen. Ze bleef na het ongeval de hele tijd bij bewustzijn en herinnert zich nog goed dat een verpleger zich meteen over haar ontfermde en bij haar bleef tot ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Sarah wilde hem daar altijd al voor bedanken, maar ze had geen naam of ander aanknopingspunt. Tijdens haar getuigenis over de storm bij Radio 2 deed ze een oproep en met succes. Ze kwam te weten dat Bruno, een verpleger die op de spoeddienst van het ziekenhuis in Brugge werkt haar redder in nood was. En intussen hebben ze elkaar ontmoet, op een terrasje in Brugge.

Bruno wist nog wat ik toen gezegd heb 

Sarah De Schryver, slachtoffer Pukkelpopstorm

"We hebben elkaar ontmoet op een terrasje in Brugge", vertelt Sarah. "En nu heb ik hem persoonlijk kunnen bedanken. Ik weet zelf nog de grote lijnen van wat er toen gebeurd is, maar hij wist nog wat ik toen gezegd heb, welke medicatie ze me toen hebben gegeven, hij kende nog alle details. Ja, we hebben echt een band samen, door wat de samen hebben meegemaakt. En we zijn van plan om in de toekomst nog vaker af te spreken."

Meest gelezen