Virtuele politieloketten van politie Carma zijn een succes: "Al ruim 8.000 keer bezocht"

De virtuele politieloketten van de politie Carma zijn een schot in de roos. In zo’n loket kan je aangifte doen zonder dat er een agent aanwezig is. Sinds maart 2020 staan de loketten opgesteld in Houthalen-Helchteren, Bree en Genk. Tot nog toe werd er al 8.000 keer gebruik van gemaakt. 

De politiezone Carma werkt nu zo'n anderhalf jaar met virtuele loketten, eerst in het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren en later ook in de politiekantoren van Bree en Genk. Je kan daar virtueel praten met een agent op een andere locatie en ook een aangifte doen. De loketten werden al ruim 8.000 keer gebruikt en het heeft dan ook veel voordelen.

"Wijkinspecteurs kunnen nu vaker in de wijk aanwezig zijn, die virtuele loketten zijn voor hen een echte versterking, een extra bemanning van de wijkkantoren", zegt Marleen Smeyers van de politie Carma. "En daarnaast is het ook een professionele afhandeling van alle aangiftes die nu eenvormig en kwalitatief worden afgehandeld door een poule van inspecteurs, die zich op een centrale plaats bevinden." De inspecteurs doen dat werk vanuit een ruimte in het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren. 

Ook het nieuwe politiekantoor van Kinrooi heeft nu zo'n politieloket. Het politiekantoor van Bocholt is er intussen ook mee uitgerust en kan binnenkort in gebruik genomen worden, en in het voorjaar is Zutendaal aan de beurt. Ook enkele andere politiezones in ons land hebben interesse in het systeem.

Bekijk deze reportage van eind februari 2020 uit "Het Journaal" over de virtuele loketten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen