Verschillende appartementen onbewoonbaar na uitslaande brand in appartementsgebouw in Hasselt

In een appartementsgebouw in Hasselt heeft in de vooravond  een zware brand gewoed.  Er vielen geen gewonden maar verschillende appartementen zijn onbewoonbaar. 

Rond 6 uur werd de brandweer opgeroepen voor een uitslaande brand in een appartementsgebouw aan de Goudsbloemstraat in Hasselt. In het gebouw zijn 9 appartementen. Er vielen geen gewonden maar verschillende appartementen zijn onbewoonbaar. Slachtofferhulp kwam ter plaatse en voor wie niet naar zijn appartement kon terugkeren, werd een ander onderkomen gezocht. 

(lees verder onder de foto)

Een buurtbewoonster vertelt wat er gebeurde: "Wij hoorden opeens twee kleine knalletjes en zagen onmiddellijk daarna een enorme rookontwikkeling. Dan zijn we op alle bellen gaan drukken om ervoor te zorgen dat iedereen naar buiten kwam. De bewoners  van het appartement waar de brand ontstond, waren niet thuis en de politie heeft hen proberen te bereiken. Ons appartement ligt ernaast maar doordat de wind goed stond, valt het bij ons nog mee. Dat hoop ik toch. Maar zeker in drie appartementen is er wel veel schade, denk ik". 

(lees verder onder de foto)

"Toen we aankwamen, was het al een uitslaande brand op de eerste verdieping en was overslag bezig naar andere appartementen", zegt een brandweerman. "We hebben de brand onder controle gekregen maar er is veel brandschade, naast rook- en waterschade. De evacuatie is vlot verlopen en mensen hebben afstand gehouden maar het is een grote brand. Dat trekt natuurlijk kijklustigen uit de ruime omgeving", besluit hij. 

Meest gelezen