WK zorgt voor vroege vlucht: Johan vertrekt uit Leuven om drukte te vermijden

Eind deze week trekken heel wat wielerliefhebbers naar Leuven voor het WK wielrennen. Maar niet iedereen ziet die mensenmassa , en de bijbehorende drukte, graag komen. Fotograaf Johan Van Cutsem trekt een paar dagen weg uit Leuven om aan de drukte te ontsnappen.

“Ik trek even de stad uit om de rust op te zoeken”, zegt Johan, die op enkele honderden meters van de finish woont. “Maar ik wens mijn buurjongen, Jasper Stuyven, veel succes. Ik woon schuin tegenover zijn ouderlijk huis. Het zou mooi zijn als hij hier in Leuven kan winnen. Maar ik ga het niet live meemaken.”

Drukte en chaos

Vooral het lawaai schrikt Johan de komende dagen af. “Ik wil weg van de drukte, de mensenmassa’s en de verkeerschaos. Vooral het lawaai schrikt me af, want daar ben ik gevoelig aan.” Om die rust te vinden, trekt hij richting Wallonië. “Ik denk dat het rustiger zal zijn als ik over de taalgrens ben.”

Zelf is Johan geen grote wielerliefhebber, maar hij wenst alle wielerliefhebbers een fantastisch WK. “Ik heb heel veel vrienden die dolenthousiast zijn, maar ik ben niet zo een grote fan. De bomen op de Philipssite moesten eraan geloven voor het VIP-dorp. Dat deed pijn om te zien.”

Op een bewoond eiland

Johan stoort zich ook aan het feit hij op een eiland zit. “Wij kunnen geen kant op. Er is geen uitrijroute voor ons voorzien.” Maar de druppel voor Johan was vooral het televisiegebeuren. “Ik heb eens rond gehoord en blijkt dat er enkele helikopters en een vliegtuigje boven Leuven gaan vliegen om alles in beeld te brengen. Dat in combinatie met een omroeper die zich zal laten gaan, dat is een beetje te veel.” 

Ik zal wel weg geraken

Fotograaf Johan Van Cutsem

“De verkeerschaos in onze wijk is er al. Mensen rijden in de verkeerde richting, maar ik zal nog weg geraken. Mijn wagen staat nu al buiten het centrum, dus ik zal weg geraken.”

Meest gelezen