Marc Meyns

Vrijwilligers van vaccinatiecentra in Torhout en Gistel bedankt met vlucht boven West-Vlaanderen

Hobbypiloot Marc Meyns uit Oudenburg werkte maanden mee als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Gistel. Omdat hij zijn collega-vrijwilligers wou bedanken voor hun inzet, verraste Marc er enkele met een vlucht boven West-Vlaanderen. Gisteren was het de beurt aan de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Tielt. "Het was prachtig weer en we konden genieten van het mooie uitzicht", glundert Marc, hobbypiloot bij de Noordzee Vliegclub. 

Marc Meyns uit Oudenburg heeft zelf enkele maanden meegewerkt als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum. "Ik heb geen medische opleiding gevolgd en moest dus vooral mensen begeleiden. Alle vrijwilligers hebben maandenlang hun vrije tijd opgeofferd om te helpen in de vaccinatiecentra. De sfeer in zo'n vaccinatiecentrum is ook top. Ik vond het een mooi voorbeeld van een goeddraaiende machine, waar het zeer aangenaam vertoeven was. In Torhout en Gistel werden we daar hartelijk voor bedankt met een brunch. Maar ik vond dat ik daar nog een schepje bovenop kon doen. Ik ben privé-piloot bij de Noordzee Vliegclub in Oostende en wou mijn passie met de vrijwilligers delen", vertelt Marc aan Jens Lemant in Start Je Dag Radio 2 West-Vlaanderen: 

Tombola

In de vaccinatiecentra in Gistel en Torhout samen waren er zo'n 600 vrijwilligers aan de slag. In samenspraak met de verantwoordelijken van het vaccinatiecentrum besliste Marc om een soort tombola te organiseren om de winnaars uit te loten voor de luchtdoop. Uiteindelijk zijn er nu 3 vrijwilligers uit de bus gekomen voor Gistel en 3 voor Torhout. De vrijwilligers uit Torhout waren gisteren als eerste aan de beurt.

"Voor de vlucht zijn we vertrokken in Oostende van op de Noordzee Vliegclub om dan een uurtje over onze provincie te vliegen. We zijn van Oostende naar Knokke gevlogen en dan richting Brugge getrokken. Daar hebben we even gezocht naar het WK wielrennen, maar van op zo'n hoogte is dat niet evident. Het was fantastisch mooi weer en een prachtige dag voor iedereen."

Boven Brugge hebben we gezocht naar de finish van het WK tijdrijden, maar van op zo'n hoogte is dat niet evident

Marc Meyns, vrijwilliger vaccinatiecentrum Gistel en hobbypiloot bij Noordzee Vliegclub

"Dan zijn we verder gevlogen richting Torhout, hun eigen streek. Daarna hebben we nog even Diksmuide en De Panne bezocht om dan terug huiswaarts te vliegen naar Oostende." Volgende week zijn de 3 gelukkigen van het vaccinatiecentrum in Gistel aan de beurt. 

Meest gelezen