2020 Invision

Acteur Willie Garson, Stanford Blatch uit "Sex and the city", overleden

In de Verenigde Staten is acteur Willie Garson overleden. Bij ons is hij vooral bekend van de populaire serie "Sex and the city". Hij speelde er de rol van Stanford Blatch, de excentrieke beste vriend van hoofdpersonage Carrie Bradshaw (een rol van Sarah Jessica Parker). Garson is 57 geworden, hij overleed na een korte ziekte.  

Willie Garson viel op als de loslippige boekingsagent Stanford Blatch, de beste vriend en vertrouwenspersoon van Carrie Bradshaw. Garson speelde mee in de zes seizoenen van "Sex and the city", die liepen van 1998 tot 2004. Hij speelde ook mee in de twee "Sex and the city"-films en maakt ook zijn opwachting in "And just like that...", het langverwachte vervolg op de reeks.

De zender HBO, die "Sex and the city" maakte, noemt Garson in een mededeling "een licht voor iedereen in zijn universum". "De familie van "Sex and the City" heeft een van haar leden verloren", schrijft producer Michael Patrick King. "Zijn geestdrift en zijn toewijding waren elke dag aanwezig bij de opnames van "Just like that". Hij was er, gaf alles, zelfs terwijl hij ziek was." Actrice Cynthia Nixon, Miranda Hobbes in de reeks, schrijft op Twitter: "Hij was eindeloos grappig op het scherm en in het echte leven. Hij was een bron van licht en vriendschap."

Gevuld palmares

De rol van Stanford Blatch is niet het enige wat op zijn palmares staat. Garson was te zien in heel wat populaire reeksen van de jaren 80 tot 2000, onder meer in "Cheers", "Twin peaks", "Friends", "The X-files", Buffy, the vampire slayer", "Ally McBeal" en "Boy meets world". Na het einde van "Sex and the city" speelde hij mee in de "White Collar" en "Hawaii Five-O". Op zijn filmlijst staan onder meer "Groundhog day", "There's something about Mary" en "Being John Malkovich."

Garson sprak zich ook dikwijls uit voor adoptie. In 2009 adopteerde hij de toen 7-jarige Nathen. Die schreef een eerbetoon aan zijn adoptievader op Instagram: "Ik ben zo blij dat je al je avonturen met mij kon delen en zoveel hebt kunnen realiseren. Ik ben zo trots op jou."

Willie Garson is 57 jaar geworden, hij is overleden aan de gevolgen van kanker.

Meest gelezen