Alweer protest in verdeelcentrum Bpost Huizingen: "We geven directie 10 dagen om beloften waar te maken"

In het verdeelcentrum van Bpost in Huizingen is het werk hervat na de werkonderbreking van gisteren. De postbodes klagen over de hoge werkdruk. En ook al zijn ze opnieuw aan het werk, de ontevredenheid blijft. "We moeten werken onder tijdsdruk en kunnen nauwelijks recuperatie of vakantie nemen", zeggen ze.

In een deel van het Pajottenland en in de regio Zennevallei is er gisteren geen post rondgebracht. De postbodes legden het werk neer uit protest tegen de hoge werkdruk. Na overleg met de directie ging iedereen weer aan het werk. Maar er moet wel iets gebeuren, vindt de vakbond. Het is niet de eerste keer dat er gestaakt wordt in het verdeelcentrum in Huizingen.  

"De problematiek is niet opgelost", zegt vakbondsman Rudi Arnalsteen van het ABVV. "Er is nu wel extra personeel ingezet, er komen negen Franstaligen bij en er zijn ook Engelstalige kandidaten. Die hebben allemaal een taalbad gekregen, dus dat is positief. En de interimkantoren gaan maximaal inzetten op aanwerving, mensen gaan een nog betere opleiding krijgen. Er komt ook een analyse van de diensten, die gaat begin oktober rond zijn en dan komen we daar op terug."

"De directie engageert zich om alles rond te hebben tegen 4 oktober, volgens wat er gisteren is afgesproken met de drie vakbondsorganisaties", zegt Arnalsteen. "Dan komen we opnieuw samen met de directie van Bpost."

Meest gelezen