Radio 2

Supportersclub viert brons van Alec Segaert in café De Kluisberg in Lendelede

Lendelede heeft eindelijk weer een wieleridool met de 18-jarige Alec Segaert, die gisteren op de valreep een bronzen medaille kon veroveren tijdens het WK-tijdrijden voor junioren in Brugge. “We gaan er nog veel plezier aan beleven”, lacht Sofie Bruneel, cafébazin van De Kluisberg waar de supportersclub van de jonge renner is gevestigd. Het overwinningsfeest in het café langs de Heulsestraat duurde tot in de laatste uurtjes. 

Het café De Kluisberg zat al afgeladen vol toen de ouders van de jonge kampioen rond 21 uur met een groep supporters binnen stapten. “Alec zit al terug op zijn hotelkamer in Brugge, want vrijdag heeft hij nog een belangrijke afspraak. Dan rijdt hij de wegrit”, zegt een overgelukkige moeder Karen Beernaert. Vader Frank Segaert begroet ondertussen alle aanwezigen in het café. “Ik vrees dat ik hier vannacht  De Kluisberg zal afsluiten. Morgen heb ik een dag vrijaf genomen. Voor één keer moeten we de klok niet in de gaten houden”, zegt hij uitbundig. 

Morgen heb ik een dag vrijaf genomen. Voor één keer moeten we de klok dus niet in de gaten houden!

Frank Segaert, vader van de bronzen medaillewinnaar.

Wielercafé De Kluisberg

Het café aan de rand van Lendelede heeft een traditie te verdedigen. Jarenlang was dit het clublokaal van de Groeningespurters, kampioenen als Stijn Devolder, Jurgen Van den Broeck en Frank Vandenbroucke kwamen vroeger geregeld over de vloer. “We zijn blij dat we eindelijk nog eens een grote belofte hebben in de gemeente. Hij heeft al enkele mooie resultaten behaald dit jaar: Europees kampioen tijdrijden in Trentino 2 weken geleden, brons op het WK tijdrijden vandaag in Brugge. Dat belooft voor de komende jaren”, zegt cafébazin Sofie Bruneel. Vorig jaar richtte ze een supportersclub op voor de jonge renner, ondertussen zijn er al zo’n 200 lidkaarten verkocht. 

Luister hier naar het verslag van het supportersfeestje in Lendelede door Radio 2 West-Vlaanderen:

Alec! Alec!

De Lendeledenaren, die gisteren naar Brugge trokken om hun renner aan te moedigen, werden bedankt door de bronzen medaillewinnaar. “De aanmoedigingen langs het parcours gaven me extra energie om er nog een eindsprint uit te persen en voor de top 3 te gaan”, zegt Alec Segaert na de wedstrijd. “Ik was één van de supporters aan de finish”, vertelt Wim Deltour nagenietend met een ‘Alec’-petje scheef op zijn hoofd. “We zijn blij dat we mee het verschil konden maken. En nu maar hopen dat hij vrijdag ook een mooie wedstrijd zal rijden!”

Meest gelezen