Radio 2

Na hotels ook campings zo goed als volzet voor WK Wielrennen

Wie er aan dacht om tijdens het WK te kamperen in of rond het Leuvense, is eraan voor de moeite. Na een bijna volle bezetting van de hotels, raken stilaan ook de campings overvol. En dat is een goede zaak voor de verblijfsaccommodatie in onze provincie.

In Overijse is er bij Camping Druivenland, dat op zo'n 350 meter van het WK-parcours ligt, geen enkel plekje meer vrij. Volgens campinguitbater Herman Reynaerts is dat niet zo ongewoon, omdat er sinds de coronacrisis camperen in de lift zit en al meer Vlamingen een plaatsje boeken. "Als daarbij het WK Wielrennen komt, is het al snel volgeboekt", zegt hij. "Gasten hebben sinds eind vorig jaar al een plaats of een verblijf geboekt en veel kampeerterreinen met toeristische plaatsen hier in de buurt zijn er niet.” 

Zwaar weekend tegemoet

“Tegen zondagavond zullen we zeer moe zijn, want we zullen zowel dag als nacht de bewaking moeten garanderen”, gaat Reynaerts verder. "We hebben vastgesteld dat de gemeente een aantal WK dorpen heeft opgezet en dat die mogen open zijn tot 1 uur of zelfs 3 uur ’s nachts. Dat wil zeggen dat we hier nog mensen binnen verwachten na 1 uur en na 3 uur met eventueel de nodige lawaaihinder voor zij die er wél van willen profiteren om uit te rusten. Dus het zal nog een zware week worden en we zullen bijzonder moe zijn aan het eind van de rit.”

Meest gelezen