De bomen die Colruyt in de Democratische Republiek Congo wil aanplanten, worden plaatselijk gekweekt

Colruyt plant in Afrika meer dan 12 miljoen bomen aan in strijd tegen broeikasgassen

Supermarktketen Colruyt gaat in de Democratische Republiek Congo meer dan 12 miljoen bomen aanplanten. Met de actie wil Colruyt zijn uitstoot van het broeikasgas CO2 compenseren, dat mee verantwoordelijk is voor de klimaatopwarming.

Colruyt wil tegen 2030 120.000 ton CO2 opvangen. Die hoeveelheid stemt overeen met wat het bedrijf jaarlijks aan CO2 uitstoot, door onder meer koeling, verwarming en transport.  

Om die ambitie waar te maken, heeft het bedrijf een samenwerkingsakkoord afgesloten met de Democratische Republiek Congo, waar het 10.000 hectare bos gaat aanplanten, wat neerkomt op meer dan 12 miljoen bomen.

De keuze voor de Democratische Republiek Congo is niet toevallig. Het land heeft het op één na grootste tropische woud ter wereld (het Amazonewoud in Zuid-Amerika is het grootste) en heeft zelf al een ambitieus beplantingsprogramma lopen om de klimaatverandering tegen te gaan. Tegen 2023 wil het 1 miljard bomen aanplanten. 

Door samen te werken met de Democratrische Republiek Congo draagt Colruyt aan de doelstelling van het land bij. Het bedrijf gaat er overigens niet alleen bomen aanplanten, maar ook investeren in opleidingen en jobs voor de plaatselijke bevolking. 

Voor het aanplanten van de bomen werkt Colruyt samen met onder meer de Universiteit Gent,  de Plantentuin in Meise en het Afrikamuseum in Tervuren.

Meest gelezen