Het laatste concert van Doe Maar in België nog maar twee weken geleden op de jongste editie van Crammerock
© 2021

Doe Maar annuleert onverwacht afscheidstournee vanwege ziekte frontman Henny Vrienten, doek valt definitief over de band

Op de site van de Nederlandse popgroep Doe Maar staat te lezen dat hun volledige "Lijf aan lijf-tournee" is geannuleerd wegens de ziekte van hun zanger/bassist Henny Vrienten (73). De concerten zullen ook niet in een later stadium worden ingehaald. 

In een gezamenlijk statement staat te lezen dat Henny en de andere Doe Maar-leden enorm uitkeken naar de afscheidstournee die eerder al werd uitgesteld vanwege corona: "We betreuren allen dat de tour geen doorgang kan vinden en wensen Henny veel beterschap en sterkte."

In een telefonisch gesprek met het management blijkt dat het nieuws ook voor hen zeer onverwacht komt. Gisteren maakte de Nederlandse concertorganisator Mojo nog bekend dat er vanwege de beperkte zaalcapaciteit, door de coronamaatregelen, extra data aan de tour werden toegevoegd. 

Iets daarna moest Henny Vrienten noodgedwongen op de plannen terug komen. Vrienten gaat nu een ziekenhuistraject aan om zijn ziekte te bekampen. Het management van Doe Maar vraagt expliciet om de privacy van Henny en zijn gezin te respecteren.

Henny Vrienten op Crammerock 2021 te Stekene
© 2021

Volgens manager Van Ommeren betekent dit in de praktijk wellicht ook het definitieve einde van de legendarische Nederpop-band. Doe Maar maakte vooral furore in de vroege jaren 80 met hits als "De bom", "Pa" en "1 nacht alleen". In 1984 splitte de groep terwijl de "Doe Maar-mania" nog volop woedde. In 2000 kwam er de langverwachte reünie. Hun laatste concert op Belgische bodem dateert nog maar van 3 september jongstleden op het festival Crammerock. 

Ticketkopers van de geplande Belgische concerten in de Roma en AB worden persoonlijk op de hoogte gebracht en kunnen uiteraard rekenen op een volledige terugbetaling van hun ticket.

Meest gelezen