Europese ruimtevaartorganisatie ESA zoekt scenaristen voor kortfilm over ruimtereizen

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA organiseert samen met Film Fest Gent een oproep aan scenaristen om hun idee voor een film over ruimtereizen te pitchen. Tien kandidaten mogen hun idee tijdens het filmfestival voorstellen. Twee finalisten krijgen een geldsom en de hulp van experts om het scenario ook effectief uit te werken.

Zes filmfestivals, waaronder Film Fest Gent, hebben een oproep gelanceerd waarin ze scenaristen vragen ideeën voor een kortfilm over Europese ruimte-exploratie te pitchen. Dat kan gaan van "een animatiefilm op de manen van Mars, een documentaire over de ExoMars rover of een coming-of-agefilm over een Marsmeisje dat terug naar Aarde reist om haar roots te ontdekken", zo luidt het in de oproep.

 De competitie is verdeeld in drie categorieën: animatie, documentaire en fictie. De twee finalisten in die laatste categorie worden dus bekendgemaakt tijdens het Film Fest Gent. Dat gebeurt tijdens de Short Film Awards Ceremony in het Film Fest Gent Café op 17 oktober.

Twaalf finalisten (vier in elke categorie) zullen hulp krijgen van ESA-experten en 5.000 euro ontwikkelingshulp. De drie uiteindelijke winnaars (één in elke categorie) zullen ook productiehulp krijgen.

Meest gelezen