James Arthur Photography

Leger blijft voor onbepaalde duur hulp bieden in Waalse overstromingsgebieden

Het leger zal ook na 8 oktober nog actief blijven in de Waalse gebieden die erg getroffen werden door de overstromingen van juli. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo'n 200 militairen zijn nu nog elke dag actief in de Waalse rampgebieden. Leden van de genie helpen bij het puinruimen, andere militairen staan in voor het bereiden en uitdelen van maaltijden. Normaal zou die taak op 8 oktober afgerond worden. "Voor het koken is intussen een privébedrijf gevonden dat die taak zal overnemen, samen met het Rode Kruis. Maar om zeker te zijn dat alles vlot blijft verlopen, zullen onze militairen daar nog blijven zolang als het nodig is", zegt de woordvoerder van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

"Op dit ogenblik is de situatie zo dat alle hulp op het terrein nog altijd welkom is", bevestigt ook de woordvoerster van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Haar diensten coördineren de hulpverlening op het terrein. De hevige regenval en de daarop volgende overstromingen in juli vormen de ergste natuurramp uit de recente geschiedenis in ons land. Er vielen 41 doden.

Meest gelezen