Mama uit Mol vindt quarantaineregels absurd: "Mijn zoon heeft al meer in quarantaine gezeten dan op school"

Kora-Li Melis uit Mol heeft in een open brief aan enkele ministers haar frustratie geuit over de huidige quarantaineregels. "Na 4 dagen school moest mijn zoon thuisblijven en sindsdien is hij daar bijna niet meer geweest", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

Vandaag overlegt minister van onderwijs Ben Weyts samen met de onderwijskoepels, vakbonden en virologen over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen in scholen. Kora-Li Melis uit Mol hoopt dat de quarantaineregels aangepast of zelfs afgeschaft worden. Haar zoon zit in het 4de leerjaar en heeft al meer in quarantaine gezeten dan op school.

Nu is het zo, dat als in een klas 2 of meer kinderen besmet raken binnen de twee weken, de hele klas in quarantaine moet. Ook als een léérkracht positief test op corona, moet de hele klas thuisblijven. Daardoor zitten 3 weken na de start van het nieuwe schooljaar al heel wat klassen in quarantaine. Dat zorgt voor veel frustratie en daarom schreef Melis een open brief naar ministers Ben Weyts, Wouter Beke en Benjamin Dalle. "Ik voel me moe, gefrustreerd en boos. Op deze manier wordt onze kinderen het recht op kwalitatief onderwijs afgenomen. Bovendien is het niet vanzelfsprekend om elke keer voor opvang te zorgen als hij opnieuw in quarantaine moet", zegt ze.

De zoon van Kora-Li zit op dit moment opnieuw in quarantaine. "Zo blijven we bezig. Het is zelfs zo erg dat we in een whatsappgroepje met ouders hebben afgesproken om kinderen die zich niet goed voelen, ook niet meer te laten testen. De school begrijpt dat en vindt de quarantaineregels ook absurd."

Directrice: "Dit is echt geen manier van werken"

De zoon van Kora-Li gaat naar school in basisschool De Toren in Achterbos (Mol). Directrice Anne-Mie Vandoninck deelt de frustratie van de ouders. "De kinderen missen op deze manier de start van het schooljaar op elk vlak. Ze krijgen niet de kans om hun juf of meester te leren kennen, ze missen belangrijke leerstof én ze moeten regelmatig zo een vervelende PCR-test ondergaan", klinkt het.

Meest gelezen