Man die politiemensen aanviel in Sint-Jans-Molenbeek, krijgt enkelband

Een man die afgelopen maandag agressief werd tijdens een verkeerscontrole in Sint-Jans-Molenbeek, is door de onderzoeksrechter onder elektronisch toezicht geplaatst. Hij is dus aangehouden, maar kan zijn voorhechtenis thuis uitzitten.

Maandagochtend rond 10 uur wilde de politie een auto controleren die fout geparkeerd stond op de Gentesteenweg in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Bij de controle bleek dat de documenten van de auto niet in orde waren. De motoragent die de controle deed, riep versterking op omdat de bestuurder niet zou hebben willen meewerken. Toen de versterking eraan kwam, werd de automobilist agressief. Hij deelde schoppen uit, en verwondde vijf agenten. Drie van hen raakten zwaargewond. Intussen hebben ze allemaal het ziekenhuis mogen verlaten.

De man, die al eerder in aanraking kwam met de politie, is nu voor de onderzoeksrechter verschenen. Die heeft hem in verdenking gesteld en aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid ten aanzien van politieambtenaren, ongewapende weerspannigheid, bedreigingen door gebaren of zinnebeelden met een aanslag op personen waarop een criminele straf is gesteld. De man is onder elektronisch toezicht geplaatst. Hij hoeft dus niet naar de gevangenis, maar kan zijn voorhechtenis thuis uitzetten. "Dat wil zeggen dat de man 24 uur per dag, 7 dagen per week thuis moet blijven," legt Sarah Durant van het parket van Brussel uit. "Wij hadden zijn aanhouding gevraagd, de onderzoeksrechter heeft hem ook aangehouden. Maar die beslist ook op welke manier hij aangehouden wordt."

Meest gelezen