Mechelse brandweer richt extra voorpost in door WK Wielrennen: "Willen niet vast komen te zitten tijdens interventie"

Van vrijdag t.e.m. zondag aanstaande passeert het WK Wielrennen langs Mechelen. Daardoor zijn er heel wat straten afgesloten. Omdat de brandweer niet vast wil komen te zitten tijdens een interventie, richt ze een tijdelijke voorpost in aan het Rode Kruisplein in Mechelen.

Van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 september aanstaande zijn er tijdens het WK Wielrennen drie wegritten gepland van Antwerpen naar Leuven. Het parcours gaat via Wilrijk, Kontich, Waarloos, Walem, Mechelen en Bonheiden verder naar Leuven. Heel wat straten worden afgesloten voor het verkeer, ook in Mechelen. Maar de brandweer Rivierenland wil niet het risico lopen om vast komen te zitten tijdens een interventie en gaat daarom tijdelijk aan de andere kant van het circuit een voorpost inrichten.

"Zo kunnen we sneller reageren. We proberen altijd binnen de 13 minuten ter plaatse te zijn. Als we net op het moment dat de renners passeren, een oproep krijgen, zouden we vijf minuten moeten wachten om over te steken en dat is te lang. Daarom richten we dus een tweede voorpost in aan de andere kant van het circuit" zegt brandweerman Michel Michiels van de brandweerzone Rivierland.

"Normaal hebben wij in onze post Nekker dagelijks 15 mensen op post. Tijdens de drie dagen van het WK verplaatsen wij twee brandweerwagens naar het Rode Kruisplein, bemand door een 7-tal brandweerlui. Afhankelijk van waar de oproep komt, beslissen we vanuit welke post we uitrukken", besluit Michiels.

Meest gelezen