foto: Radio 2

MijnMarkt in Heusden-Zolder komt pas terug in maart

De tweewekelijkse MijnMarkt in Heusden-Zolder zal pas in maart weer opstarten. De gemeente en de markcommissie hopen dat de coronacrisis dan volledig voorbij zal zijn. 

De multiculturele markt op het plein aan de voormalige mijn van Zolder wordt elke tweede en vierde woensdag van de maand gehouden. Ze lokt telkens heel wat bezoekers van over de hele provincie, bij mooi weer komen er tot 8.000 mensen naartoe. Omwille van de veiligheid in volle coronacrisis werd de markt dan ook stopgezet bij de eerste lockdown vorig jaar. 

Nieuwe indeling en nieuwe naam

Op woensdag 9 maart 2022 is de markt terug. Het lokaal bestuur en de marktcommissie kozen bewust voor een heropening in maart.  Dan is de winterperiode achter de rug en zijn de omstandigheden het beste. De markt zal een nieuwe indeling krijgen en een nieuwe naam. De eerste 1.000 bezoekers zullen dan ook een herbruikbare tas cadeau krijgen. 

Meest gelezen