Jasper Jacobs

Nieuw bezwarend materiaal gevonden in onderzoek naar Vlaamse acteur die verdacht wordt van kindermisbruik

In het onderzoek naar mogelijk kindermisbruik door een Vlaams acteur (51) zijn nieuwe elementen naar boven gekomen. Die vond de politie onder meer na het uitlezen van zijn informaticamateriaal. De man werd opnieuw opgepakt, maar werd ook weer vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Dat werd bevestigd door het parket van Antwerpen.

Eind juli raakte bekend dat een Vlaamse acteur, bekend van meerdere kinderseries en -films, verhoord was in het kader van een onderzoek naar de verkrachting van minderjarigen. Dat onderzoek kwam er op basis van informatie die de krant Het Laatste Nieuws aan het gerecht had overgemaakt. De krant had de man, in samenwerking met een Nederlandse undercoverjournalist, maandenlang gevolgd. In enkele filmpjes die de undercoverjournalist stiekem kon opnemen, vertelde de man dat hij seks had gehad met minderjarige jongens die hij had benaderd via het internet.

Nieuwe elementen naar boven gekomen

Op 23 juli werd de verdachte voor het eerst opgepakt en verhoord door de Antwerpse politie. Na het verhoor werd de man opnieuw vrijgelaten, maar er vond ook een huiszoeking plaats waarbij onder meer informaticamateriaal in beslag werd genomen. En dat heeft nieuw, bezwarend materiaal opgeleverd. Dat bevestigt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen: "Na de huiszoeking van 23 juli zijn er in het verdere gerechtelijke onderzoek, onder meer door het uitlezen van informaticamateriaal, nieuwe elementen naar boven gekomen."

Daarop werd beslist om de man een tweede keer op te pakken. De 51-jarige Antwerpenaar werd geconfronteerd met het gevonden materiaal en werd op 20 september voorgeleid bij de onderzoeksrechter. "Die heeft beslist om de man onder strenge voorwaarden vrij te laten", aldus het Antwerpse parket. Het gerechtelijke onderzoek wordt nu verdergezet.

Meest gelezen