Nu ook vaccinatiecentrum aan de VUB: "Zoveel mogelijk vaccineren zodat onze lessen zonder mondmasker kunnen doorgaan"

De VUB opent vandaag een vaccinatiecentrum op haar campus in Etterbeek. VUB-studenten, medewerkers en ook omwonenden kunnen langskomen voor een gratis Johnson & Johnson vaccin. Hoe meer studenten er gevaccineerd zijn, hoe sneller we opnieuw naar een normaal leven kunnen, zeggen ze bij de Brusselse universiteit.

"De vaccinatiegraad is bijzonder laag in Brussel en we willen die omhoog krikken, niet alleen bij onze studenten maar ook bij onze medewerkers en omwonenden", vertelt Dirk Devroey van de VUB. "Daarom hebben we een vaccinatiecentrum geopend. We merken dat vooral de ouderen in Brussel gevaccineerd zijn en in mindere mate de jongeren. We willen ervoor zorgen dat onze lessen opnieuw normaal kunnen doorgaan zonder mondmasker in een vol auditorium en daarom moeten we vaccineren."

Ik zit te popelen om weer naar de les te kunnen gaan. Als ik daarvoor een vaccin moet halen, doe ik dat graag

Joëlle, studente VUB

Joëlle van den Berg is een Nederlandse die aan de VUB studeert, en zij is vandaag een prik gaan halen in het nieuwe vaccinatiecentrum op de campus. "De universiteit is lange tijd dichtgeweest door het hoge aantal besmettingen. Ik denk dat ik vorig jaar twee keer naar de les ben kunnen gaan", vertelt Joëlle. "Ik ben ook speciaal vanuit Nederland naar Brussel verhuisd om te kunnen studeren, dus ik zit te popelen om opnieuw naar de lessen kunnen gaan. En als ik daarvoor een vaccin moet halen, dan doe ik dat graag."

We hopen dat we het mondmasker binnenkort toch kunnen afgooien

Dirk Devroey, VUB

Op dit moment geldt er code groen aan de VUB. "We geven les in code groen zoals in heel België in het hoger onderwijs", zegt Devroey. "De enige beperking is dat we de studenten vragen om toch nog een mondmasker te dragen. Maar we hopen dat we dat mondmasker binnenkort toch kunnen afgooien. En daarom zal er tijdens de lessen ook aandacht zijn voor het belang van vaccinatie. We willen de studenten duidelijk maken dat vaccinatie nodig is om weer een normaal leven te kunnen leiden, met lessen zonder mondmasker en fuiven zonder het covid safe ticket."

Meest gelezen