Ontsnapte verdachte (16) van moord op homoseksuele man in Beveren moet naar de gesloten instelling van Everberg

De 16-jarige jongen die vorig weekend ontsnapte uit de gesloten instelling in Wingene, wordt naar de gesloten instelling van Everberg gestuurd. Dat heeft de jeugdrechter in Dendermonde beslist. De jongen van 16 werd vorige nacht teruggevonden in een hotel in Blankenberge. Hij zat in Wingene omdat hij betrokken zou geweest zijn bij de moord op een homoseksuele man in Beveren. 

Nadat de jongere vorige nacht was aangetroffen in een hotel in Blankenberge, samen met een andere minderjarige die ook uit Wingene was gaan lopen, verscheen hij vandaag voor de jeugdrechter in Dendermonde. Die besliste om hem nu op te sluiten in de gesloten instelling van Everberg. 

Zijn advocaat Dirk De Maerschalk vermoedt dat hij uit Wingene weg wou als gevolg van stress: "Er hangt nog altijd uithandengeving boven zijn hoofd (nvdr, dat hij dus als meerderjarige zal berecht worden voor een gewone rechtbank), wat een enorme stress geeft. En ik denk dat dat te veel in zijn hoofd is beginnen spelen." De advocaat voegt eraan toe dat hij de ontsnapping zeker niet goedkeurt. 

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen werd de 16-jarige jongen afgelopen nacht dus aangetroffen in Blankenberge. "Gisteravond kreeg de lokale politie van Blankenberge een tip binnen dat de ontvluchte minderjarige zich bevond in een hotel in Blankenberge", vertelt Annelies Verstraete van het parket van Oost-Vlaanderen. Uiteindelijk kon men de minderjarige vinden in een kamer. Hij had zich verstopt in een kast. 

Advocaat Dirk De Maerschalk over de minderjarige verdachte: "Hij is in een stresssituatie gekomen"

Videospeler inladen...

Dat hij in Dendermonde voor de jeugdrechter verscheen, heeft ermee te maken dat daar het onderzoek wordt gevoerd naar de dood van de 42-jarige David Polfliet. Die werd in maart via de datingapp Grindr naar een park in Beveren gelokt, waar hij met geweld om het leven kwam. De 16-jarige jongen zou daar samen met twee andere tieners bij betrokken zijn geweest.

Justitie heeft gelukkig haar tanden laten zien

Thomas Gillis, advocaat slachtoffers

Thomas Gillis, de advocaat van de familie Polfliet, reageert tevreden: "De familie is uiteraard opgelucht. Justitie heeft toch haar tanden laten zien. Het is natuurlijk bijzonder spijtig dat er eerst zoiets moet gebeuren voordat de juiste maatregelen worden genomen. Maar het allerbelangrijkste is dat hij opnieuw achter slot en grendel zit. En vanaf nu focust de familie op de verdere rechtsgang. Het is de bedoeling dat er nu een sereen en goed proces komt en dat de verantwoordelijken voor die gruweldaad een gepaste sanctie krijgen."

Meest gelezen